24 вересня 2020 р. 11:29

Депутат Одеської міськради опинився в ТОП-5 посадовців, що збрехали в декларації

Депутат Одеської міськради опинився в ТОП-5 посадовців, що збрехали в декларації

Депутат Одеської міської ради Олег Етнарович приховав при складанні електронної декларації інформацію про 27 мільйонів 400 тисяч гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Національного агентства з питань запобігання корупції. 

Загалом НАЗК виявило у посадовців незадекларованого майна на 358 млн грн, одеський депутат опинився серед них на четвертому місті за сумою прихованих статків.  

В компанії з ним: на першому місті депутат Ужгородської міської ради Михайло Чурило - 95,3 млн грн, на другому - перший заступник Голови Шевченківської РДА у місті Києві Віктор Андрєєв - 60,4 млн грн, на третьому - колишній Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик - 34,6 млн грн та 29,6 млн грн (у деклараціях за 2018 та 2019 роки відповідно) та депутат Тарасівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Олена Глінкіна - 19,1 млн грн, що закриває ТОП. 

«На сьогодні ми завершили перевірку 233 декларацій. Серед осіб, у деклараціях яких встановлено ознаки декларування недостовірної інформації – міністри, заступники міністрів, судді, прокурори та депутати місцевих рад. Матеріали перевірок 42 декларацій, у яких виявлено ознаки злочинів, направлено до НАБУ, ДБР та Національної поліції», – зазначив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд в режимі відеоконференції допитав двох свідків, заявлених стороною обвинувачення у справі про недостовірну інформацію у декларації Одеського міського голови Геннадія Труханова

Раніше Вищий антикорупційний суд вирішив не об’єднувати матеріали кримінальних проваджень за обвинуваченням міського голови Одеси. 

Нагадаємо також, що жодна кримінальна справа проти Одеського міського голови Геннадія Труханова не закрита.  

Зазначимо, що через усі ці справи, де мер Одеси є обвинуваченим, прокуратура просила Вищий антикорупційний суд заборонити міському голові Одеси Геннадію Труханову займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, раніше видання «Слово і діло» зазначило, що строк давності за обвинуваченням одеського міського голови Геннадія Труханова в поданні недостовірної інформації в деклараціях за 2015 та 2016 роки сплинув 31 березня, однак захисники мера не захотіли просити про закриття справи за цією статтею.

Журналісти вважають, що адвокати прагнуть домогтися закриття провадження за іншою причиною – відсутність складу злочину.

Утім, Геннадію Труханову вже встигли вручити нову підозру про недостовірну інформацію в декларації за 2017 рік. У ній строк давності закінчується в березні 2021 року. Тому цей епізод можуть встигнути приєднати до того, який уже слухається в суді. Обвинувальний акт за цією справою вже також скерували до суду

Поділитися