31 грудня 2020 р. 16:02

ДБР завершило розслідування справи про побиття військовослужбовця

ДБР завершило розслідування справи про побиття військовослужбовця

Слідчими Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно військовослужбовця строкової військової служби однієї з військових частин Одеської області, що у побитті солдата, яке  спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідством встановлено, що 9 лютого 2019 року військовослужбовець бувши невдоволений поведінкою солдата з приводу несення ним служби у добовому наряді, прагнучи продемонструвати свою уявну перевагу та утвердити власний авторитет у колективі, двічі вдарив його у селезінку, чим спричинив її розрив, а також заочеревинну гематому з внутрішньочеревною кровотечею.

Внаслідок цього потерпілому військовослужбовцю встановлено III групу інвалідності та звільнено з лав Збройних Сил України за станом здоров’я.

Нагадаємо також, що тіло військовослужбовця 28-ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу Тетяни Варави виявили 26 вересня на території військової частини, під вікнами казарми, переобладнаної під гуртожиток.

В грудні минулого року міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що особисто контролюватиме розслідування інциденту у військовій частині А-3438 в селищі Красносілка Одеської області. Тоді військовослужбовець Наталія Куліш заявила, що її побили товариші по службі через те, що вона стала обурюватися діями зампотилу, який організував незаконне вивезення продуктів харчування і без необхідних наказів використовував військовослужбовців для ремонтних робіт в частині.

Поділитися