29 травня 2020 р. 18:10

ДБР затримало на хабарі посадовця ГУ ДСНС в Одеській області

ДБР затримало на хабарі посадовця ГУ ДСНС в Одеській області

Сьогодні, 29 травня, співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали на хабарі заступника начальника одного з управлінь ГУ ДСНС в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець ДСНС вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 40 тисяч гривень від суб’єкта господарювання за погодження та отримання дозвільних документів з порушенням вимог протипожежної безпеки", - йдеться у повідомленні пресслужби.
 
У ДБР уточнили, що слідчі затримали посадовця у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання ним другого траншу неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч гривень.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.
 
Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – ГВ БКОЗ Служби безпеки України в Одеській області.
 
У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Одещині співробітника ДСНС підозрювали в отриманні неправомірної вигоди.
 

 

Поділитися