03 липня 2020 р. 11:11

ДБР вилучило обладнання для протиповітряної оборони, але потім повернуло

ДБР вилучило обладнання для протиповітряної оборони, але потім повернуло

Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки в 96-й і 160-й зенітно-ракетних бригадах ВСУ в Хмельницькій і Одеській областях та вилучили клістрони - надвисокочастотні прилади в системах управління зенітних ракет С-300.

Про це повідомило командування Повітряних Сил ЗСУ у Facebook, але згодом видалило пост. 

У цьому повідомленні військові звинувачували слідчих в тому, що вони вивелb з ладу систему протиповітряної оборони країни.

Між тим у ДБР підтвердили, що вилучили обладнання, однак пообіцяли його повернути.    

«У ході  слідчих дій було вилучено 7 приладів НВЧ (клістрони). Того ж дня слідчі ДБР повернули 3 прилади  до однієї з військових частин, ще 4 прилади буде повернуто сьогодні.  Керівництвом Державного бюро розслідувань ініційовано проведення службового розслідування, під час якого буде надана оцінка правомірності дій працівників ДБР», - йдеться в повідомленні.

За результатами службового розслідування буде вирішено питання щодо їх подальшого звільнення.

Сьогодні, 3 липня, у ДБР повідомили, що вчора о 22:50 вилучені військові прилади (клістрони) були повернуті у військові частини.

Наразі матеріали кримінального провадження витребувані із територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, та передані для подальшого розслідування до Головного слідчого управління ДБР.

Також, за матеріалами Управління Внутрішнього контролю, Головним слідчим управлінням ДБР відкрито кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівниками ДБР та СБУ під час вилучення військового майна (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).  

Нагадаємо, правоохоронці затримали в Одесі підполковника Служби безпеки України - начальника одного з відділів управління в Одеській області за підозрою в організації злочинного угруповання та вимаганні грошей. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора України. 

Поділитися