07 липня 2020 р. 22:12

ДБР повідомило про підозру ще одному фігуранту справи про махінації з будівництвом казарм в Одеській області

ДБР повідомило про підозру ще одному фігуранту справи про махінації з будівництвом казарм в Одеській області

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому начальнику відділу розквартирування військ і землекористування – заступнику начальника управління, виконувачу обов’язків начальника Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління.

Як повідомили у пресслужбі ДБР,  він підозрюється у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем організованою групою та складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене організованою групою.

За даними досудового розслідування, підозрюваний перебуваючи на посаді начальника відділу розквартирування військ і землекористування вніс до офіційних документів, що стосуються будівництва будівель казарм поліпшеного планування у одному з військових містечок, завідомо неправдиві дані. Таким чином, він спричинив державі збитки у сумі 2 мільйони 279,5 тисяч гривень.

Раніше слідчі ДБР повідомили про підозру іншим учасникам організованої злочинної групи, а саме: двом посадовцям Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління, організаторці злочинної групи – директорці одного з приватних підприємств та директору підприємства-субпідрядника.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Одеській області.

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Поділитися