23 травня 2020 р. 16:02

ДБР оголосило про підозру дільничому поліцейському, якого підозрюють у побитті вихованців одеського "Світанку"

ДБР оголосило про підозру дільничому поліцейському, якого підозрюють у побитті вихованців одеського "Світанку"

Слідчі територіального управління  Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого у місті Миколаєві, повідомили про підозру дільничному офіцеру одного з відділів поліції в місті Одесі ГУ Нацполіції в Одеській області.

Про це йдеться в інформації пресслужби ДБР.

ДБРівці підозрюють правоохоронеця у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування правоохоронці розпочали після появи у Facebook інформації про жорстке поводження з вихованцями одного з дитячих закладів.

"Слідством встановлено, що правоохоронець, який на момент вчинення злочину обіймав посаду інспектора з ювенальної превенції сектору превенції одного з відділень Малиновського відділу поліції в м. Одесі, застосовував фізичну силу та морально принижував вихованок Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської ОДА", - йдеться у повідомленні пресслужби ДБР.

Слідчі Держбюро вручили підозрюваному клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою без можливості внесення застави та відсторонення його від займаної посади.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області. Оперативний супровід – Одеське управлінням ДВБ Нацполіції.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За інформацією колишньої патрульної Зої Мельник, йдеться про поліцейського Андрія Крецула, на якого діти з притулку «Світанок» скаржилися, що він їх бив, тягав за волосся, принижував, ставив на коліна і погрожував приїжджати і випорожнюватися дитині на голову. 

Нагадаємо, торік у листопаді керівництво одеської поліції звільнило ювенального інспектора Хмельницького відділу Андрія Крецула, якого обвинувачували у попитті вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації (колишній притулок "Світанок).

Також нагадаємо, що у справі про знущання над вихованцями притулку "Світанок" у березні поточного року з'явилися двоє нових підозрюваних, а саме - двоє вихователів.

Раніше Малиновський районний суд Одеси визнав винним співробітника охоронної фірми, якого обвинувачували у знущаннях над вихованцями дитячого центра. Чоловікові присудили три роки ув'язнення, проте оскільки обвинувачений уклав угоду з прокурором, то суд призначив охоронцю інше покарання - два роки умовного строку.

Поділитися