30 липня 2020 р. 11:25

Чотири роки з дня скерування до суду: ВАКС продовжує дослідження доказів у справі одеського судді-стрілка

Чотири роки з дня скерування до суду: ВАКС продовжує дослідження доказів у справі одеського судді-стрілка

Вищій антикорупційний суд України продовжує дослідження доказів у справі стосовно Одеського судді-стрілка Олексія Бурана

За даними Національного антикорупційного бюро України, наступне засідання призначене на 21 серпня. У НАБУ зазначили, що сьогодні, 30 липня, минає четверта річниця скерування обвинувального акта до суду.

У лютому суд продовжив до 10 квітня дію обов'язків колишньому судді Малиновського районного суду міста Одеси Олексію Бурану і його спільникові Андрію Селіхову, яких Спеціалізована антикорупційна прокуратура звинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

У грудні минулого року Антикорупційний суд продовжив утримання під цілодобовим домашнім арештом екссудді. Вища рада правосуддя 20 червня звільнила у відставку суддю Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана.

Суддю Малиновського райсуду Одеси затримали в 2016 році за підозрою в отриманні півмільйона гривень хабара за винесення судового рішення про задоволення позову. Під час проведення обшуків за місцем проживання, суддя чинив опір детективам Національного антикорупційного бюро, застосувавши зброю. На наступний день Верховна Рада України схвалила його затримання і арешт.

Пізніше, після затримання, він намагався перерізати собі вени.

Поділитися