03 лютого 2020 р. 20:14

Через смерть ув'язненого в Одеському СІЗО ДБР розпочало розслідування

Через смерть ув'язненого в Одеському СІЗО ДБР розпочало розслідування

Слідчиі теруправління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, розпочали досудове розслідування за фактом можливого зловживання службовим становищем працівниками ДУ «Одеський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України, що призвело до тяжких наслідків у вигляді смерті ув’язненого (ч. 2 ст. 364 ККУ). Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

"За попередньою інформацією, за сприяння працівників слідчого ізолятора двоє ув’язнених були незаконно допущені до камери, де утримувався інший ув’язнений, та завдали йому тілесні ушкодження. У подальшому працівники Державної установи «Одеський слідчий ізолятор» незаконно перемістили потерпілого до карцеру, де в‘язень помер", - розповіли у пресслужбі.

Під час слідства правоохоронці з'ясували, що один із працівників установи, який допустив зловживання службовим становищем, виявився начальником одного з відділів СІЗО. У березні 2019 року слідчі Бюро задокументували факт вимагання і одержання ним $2000 від ув’язненого за дострокове звільнення та непоміщення до карцеру. На час досудового розслідування цього кримінального провадження працівник слідчого ізолятору неодноразово відсторонювався від посади за рішенням суду.

А 23 вересня 2019 року обвинувальний акт відносно нього був скерований до суду.

Варто зазначити, що Одеський слідчий ізолятор неодноразово потрапляв у різні скандали. Торік восени ДБР розпочало слідство через заяву одного із колишніх ув'язнених, з якого вимагали хабар. Він розповів, що спочатку його безпідставно відправили до карцеру, а потім вимагали $2000

Також минулого року у СІЗО не викликали лікаря для неповнолітнього ув'язненого.

"ІзбірКом" з'ясовував, чим годують ув'язнених та які справи з кадрами.

Нагадаємо, до Одеського СІЗО нещодавно навідався міністр юстиції Денис Малюська. Він залишився незадоволеним станом, у якому утримуються арештанти та ув'язнені. Зокрема, утримувані поскаржилися міністру, що їм не дають користуватися ігровими приставками.


 

Поділитися