08 лютого 2020 р. 20:18

Через підробку документів пасажири одеського та київського аеропортів опинилися перед загрозою

Через підробку документів пасажири одеського та київського аеропортів опинилися перед загрозою

Служба безпеки України викрила механізм неякісного виконання ремонтних робіт організацією з технічного обслуговування пасажирських літаків у Міжнародних аеропортах «Одеса» та «Київ» пасажирських літаків.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

Під час досудового розслідування оперативники спецслужби задокументували порушення вимог чинного законодавства працівниками авіакомпанії та організації з технічного обслуговування. Зокрема, ними була сфальсифікована документація щодо проведення ремонтних робіт літаків.

У пресцентрі наголосили, що подальше використання фактично несправних літаків для пасажирських перевезень могло призвести до виникнення позаштатних ситуацій, у тому числі катастроф з людськими жертвами.

За матеріалами СБ України посадовця авіапідприємства, відповідального за технічне обслуговування літаків, суд своїм рішенням визнав винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Компанії-експлуатанту скасовали відповідні дозволи на виконання авіаційних пасажирських перевезень, а повітряним суднам - сертифікати льотної придатності.

Слідчі дії за даним фактом тривають.

Поділитися