27 липня 2020 р. 15:27

Через неготовність адвокатів та прокурора суд переніс засідання щодо зміни запобіжного заходу Сергію Стерненку

Через неготовність адвокатів та прокурора суд переніс засідання щодо зміни запобіжного заходу Сергію Стерненку

Шевченківський районний суд Києва 27 липня переніс розгляд клопотання щодо зміни запобіжного заходу одеському активісту Сергію Стерненку, який є підозрюваним у справі щодо умисного вбивства та незаконного носіння холодної зброї.

Про це повідомив активіст на своїй сторінці в Facebook.

«Відклали на 29 липня о 10:00 засідання по розгляду клопотання щодо обмеження мене у строках ознайомлення із матеріалами сфабрикованої справи по моїй обороні. Причина: адвокатів не повідомили про сьогоднішнє засідання, і прокурор досі не надав нам те саме клопотання» - написав активіст.

З його слів, сторона захисту повідомила, що один з адвокатів у відпустці, інший братиме участь в інших слідчих діях. Активіст також заявив, що встиг ознайомитися лише з половиною матеріалів даної справи.

Раніше Шевченківський райсуд Києва визнав необґрунтованою підозру в хуліганстві підозрюваному, який напав на активіста Сергія Стерненка, Олександру Ісайкулу.

3 липня, відбулося засідання Київського апеляційного суду щодо перегляду запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку. Таким чином, Сергій Стерненко і надалі залишатися під цілодобовим домашнім арештом.

Також нагадаємо, замах на одеського активіста Сергія Стерненка був скоєний 24 травня минулого року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а сам активіст потрапив до лікарні. Він вважає це помстою з боку влади Одеси за його активну громадянську позицію.

 

Поділитися