17 травня 2020 р. 10:15

Через коронавірус в Ізмаїлі скасували традиційний фестиваль

Через коронавірус в Ізмаїлі скасували традиційний фестиваль

Щорічний фестиваль мистецтв «Дунайська весна» в Ізмаїлі проводитися не буде через карантин.

Про це повідомив під час прес-коференції міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко, повідомляє видання «Місто 24».

За словами міського голови, фестиваль не відбудеться, оскільки не можна наражати на небезпеку ізмаїльчан виходячи з нинішньої ситуації з коронавирусной інфекцією і умовами обмежень карантину.

«Ми не можемо провести фестиваль, виходячи з розуміння, що не можемо наражати на небезпеку жителів міста Ізмаїла. У даній ситуації реалізувати «Дунайську весну» просто неможливо, з урахуванням діючих обмежень. Також під питанням проведення Бала випускників, фестивалю «Дунайська січ», Дня флоту. Ми сподіваємося, що День міста, як масовий захід, буде можливо, але розуміння, що осад від карантину, від звички дистанціюватися, від носіння захисних засобів, від певного почуття побоювання через COVID-19, звичайно, накладає особливі обмеження при проведенні всіх масових заходів. Але я вірю, що ми будемо поступово виходити з карантину, а ізмаільчане, як і вся наша країна, будуть звикати до нормального життя, і ми зможемо провести День міста», - повідомив він.

Нагадаємо, фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест пройде з 29 травня по 7 червня в режимі онлайн на офіційному сайті кінофестивалю.

Одеський міжнародний кінофестиваль через пандемію коронавируса COVID-19 і пов'язаним з нею карантином в усьому світі в цьому році вперше пройде в онлайн-форматі.

Нагадаємо також, що в цьому році в зв'язку з карантином організатори вирішили провести 17-й фестиваль Docudays UA онлайн. Тому з 24 квітня по 3 травня включно будуть проводитися 45 онлайн трансляцій правозахисних заходів RIGHTS NOW і подій майстерні документалістики DOCU / клас. Docudays UA став першим українським кінофестивалем, який вирішили проводити онлайн.

Поділитися