16 листопада 2020 р. 16:20

Через брак доказів суд виніс виправдувальний вирок обвинуваченим в отриманні хабаря

Через брак доказів суд виніс виправдувальний вирок обвинуваченим в отриманні хабаря

Одеський апеляційний суд відмовився змінювати рішення Болградського районного суду Одеської області, який виправдав у листопаді 2019 року, колишнього головного державного інспектора відділу митного оформлення митного поста та колишнього інспектора прикордонної служби обвинувачених у отриманні хабаря.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Болградський суд тоді, оцінивши досліджені докази на предмет належності, допустимості та достовірності в їх сукупності з точки зору достатності та взаємозв'язку за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись Законом, дійшов висновку, що не встановлені достатні докази для доведення винуватості обвинувачених  у вчиненні ними кримінального правопорушення за ст.368 ч.3 КК України і вичерпані можливості їх отримання.

Прокуратура Одеської області на вирок Болградського районного суду Одеської області 24 грудня 2019 року подали апеляційну скаргу, посилаючись на неналежне дослідження судом першої інстанції доказів, наданих як стороною обвинувачення, так і стороною захисту.

Однак апеляційний суд не погодився з доводами апелянта, прокурора прокуратури Одеської області, дійшов висновку, що доводи прокурора, на які він посилався в своїй апеляційній скарзі, були досліджені під час розгляду справи Болградським районним судом Одеської області. При цьому районний суд дослідив обставини справи в повному обсязі, обґрунтування у вироку основані на доказах відповідно до матеріалів кримінального провадження, тому підстав для зміни або скасування вироку відсутні.

Нагадаємо, співробітники прокуратури, поліції та Служби безпеки України 10 листопада, викрили «на гарячому» начальника та державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби в Одесі.

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, в жовтні затримали інспектора прикордонної служби одного з відділень прикордонної служби «Старокозаче» Держприкордонслужби після одержання ним неправомірної вигоди.

Також правоохоронці на Одещині 23 жовтня, викрили «на гарячому» одразу після одержання 52,4 тисяч гривень хабаря лісничого та його помічника одного з державних лісгоспів. 

А ще в жовтні дільничний інспектор прикордонної служби в Одеській області вимагав та отримав 350 доларів США за сприяння незаконному переправленню особи та незаконному переміщенню тютюнових виробів з Молдови в Україну. 

Поділитися