08 жовтня 2020 р. 16:22

Болградських поліцейських притягнули до дисциплінарної відповідальності за бійку з місцевим мешканцем

Болградських поліцейських притягнули до дисциплінарної відповідальності за бійку з місцевим мешканцем

Відповідно до результатів службового розслідування, за порушення службової дисципліни, правил етичної поведінки поліцейських та законності різні види стягнень отримали десятеро працівників територіального відділу поліції, троє з яких – керівники.

Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції в Одеській області. 

Наприкінці липня 29-річний житель Болграду, дізнавшись від правоохоронців, до яких звертався з проханням розшукати зниклих дружину та двох малолітніх дітей, що ті знаходяться в одному з реабілітаційних центрів для жертв домашнього насилля і не хочуть повертатися додому, спровокував конфлікт з поліцейськими через невдоволення отриманою інформацією. В результаті інциденту учасники отримали ушкодження у вигляді саден.

За цим фактом керівництво ГУНП призначило службове розслідування. Відповідно до його висновку, поліцейських притягнули до дисциплінаної відповідальності, а матеріали перевірки скерували до Державного бюро розслідувань.

Разом з тим, остаточне рішення відносно окремих посадових осіб Болградського ВП буде прийняте за результатами розслідування провадження, розпочатого ДБР за ч. 2 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У червні прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох правоохоронців батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, підозрюваних у перевищенні службових повноважень із застосуванням насильства.

Поділитися