23 грудня 2020 р. 08:50

Аудитори знайшли порушення в управлінні капітального будівництва Чорноморської міськради

Аудитори знайшли порушення в управлінні капітального будівництва Чорноморської міськради

Працівники Південного офісу Держаудитслужби, повідомили про виявлені порушення на загальну суму 11,2 млн грн під час ревізії Управління капітального будівництва Чорноморської міської ради.

Установлені й завищення підрядними організаціями вартості та обсягів виконаних робіт з будівництва низки об'єктів, невідповідність фактично виконаних обсягів та видів робіт замовленим, інші порушення.

Ревізори перевірили будівництво мостового переходу через Сухий лиман із підходами в с. Малодолинське на автомобільній дорозі Одеса – Чорноморськ. Під час ревізії встановлено безпідставне завищення підрядником вартості та обсягів ремонтно-будівельних робіт на суму 3,3 млн грн. Планувалося, що капітальний ремонт мосту значно покращить стан дорожньої інфраструктури міста Чорноморська та населених пунктів селища Олександрівка, сіл Малодолинського та Бурлачої Балки, прилеглої території селищ Таїрово та Великодолинського, а також створить передумови соціально-економічного розвитку цих населених пунктів. І зовсім не планувалося безпідставні витрати виділених на це фінансових ресурсів.

УКБ виступило замовником берегоукріплювальних протизсувних робіт у прибережній зоні в 9 мікрорайоні м. Чорноморська. Зазначені роботи є дуже важливими для подальшого сталого функціонування міської інфраструктури. Кошти на ці цілі було виділено розпорядженням Кабінету Міністрів України з резервного фонду державного бюджету – майже 42 млн грн, плановий перелік робіт погоджено профільними міністерствами.

Проєктом передбачалося, що 32 млн грн буде використано на пальові утримуючі споруди, а 9,6 млн грн буде витрачено на дренажний комплекс (улаштування дренажної системи з укладанням труб для відводу води з тилу зсувного схилу). Натомість виконавець робіт самостійно змінив напрям цих коштів і зменшив обсяги робіт з улаштування дренажної системи на 7,6 млн грн, спрямувавши їх на пальові утримуючі споруди. У підсумку дренажні роботи виконані лише на 2 млн грн.

Нагадаємо, співробітники поліції розпочали кримінальне провадження у відношенні ТОВ «Південьтрансбуд», через недопущення аудиторів до перевірки документації стосовно будівництва мостова через Сухий лиман з підходами в села Малодолинське на автомобільній дорозі «Одеса – Чорноморськ». 

Нагадаємо також, що в серпні переможцем аукціону, проведеного Службою автомобільних доріг в Одеській області, для вибору підрядника, з яким заплатять за завершення будівництва моста через Сухий лиман, назвали ТОВ «Ростдорстрой».

В червні Кабінет міністрів України підтримав ініціативу з передачі моста через лиман з балансу Чорноморської міської ради на баланс Державного агентства автомобільних доріг. 

Раніше голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций затвердив скоригований проєкт будівництва мостового переходу через Сухий лиман з підходами до села Малодолинське на автомобільній дорозі «Одеса-Чорноморськ».

У вересні 2018 року тодішній голова Одеської обласної адміністрації Максим Степанов підписав розпорядження про затвердження проєктної документації будівництва моста через Сухий лиман з підходами у село Малодолинське на автомобільній дорозі «Одеса-Чорноморськ». Тоді вартість будівництва збільшилася до 217 мільйонів 29 тисяч 540 гривень. Тобто на 85 мільйонів 389 тисяч 676 гривень в порівнянні з проєктом, затвердженим 22 лютого 2016 року.

Поділитися