05 травня 2020 р. 13:01

Артилерійський катер "Скадовськ" сів на мілину: Мічману оголосили про підозру через збитки у понад мільйон гривень

Артилерійський катер "Скадовськ" сів на мілину: Мічману оголосили про підозру через збитки у понад мільйон гривень

Правоохоронці повідомили про підозру командиру артилерійського катера "Скадовськ" однієї з військових частин Збройних сил України.

Як зазначили у пресслужбі Військової прокуратури Південного регіону, мічмана підозрюють одразу за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби, що спричинило важкі наслідки) та ст. 417 (порушення правил кораблеводіння).

За даними слідства, старший мічман недбало поставився до військової служби в умовах особливого періоду, а також порушив правила кораблеводіння, що спричинило тяжкі наслідки. Рухаючись по річці Дунай, військовослужбовець не здійснив належних дій щодо попередження зіткнення при виникненні небезпеки судів, які зближаються на протилежних курсах, що спричинило посадку на мілину артилерійського катеру.

Внаслідок події держава, в особі військової частини, зазнала збитків на загальну суму 1 млн 350 тис. гривень.

Досудове розслідування кримінального провадження триває. Справу веде територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Миколаїв, за процесуальним керівництвом Військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України.

Зазначимо, що на даний час на Одещині два судна застрягли на мілині. Безпосередньо в обласному центрі на пляжі "Дельфін" з минулого року не можуть підняти та прибрати танкер Delfi. Біля нього напередодні травневих свят встановили чергових, а вчора, 4 травня, на пляжі затримали п'яного чоловіка, який доплив до судна, та, за попередньою інформацією, вкрав з нього канати.

Друге судно, що зазнало аварії, застрягло на мілині у Татарбунарському районі минулого тижня. Його також не можуть зняти з мілини

Поділитися