03 липня 2020 р. 19:23

Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Стерненку

Апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід Стерненку

Сьогодні, 3 липня, відбулося засідання Київського апеляційного суду щодо перегляду запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку.

Судове засідання транслювалося у прямому ефірі. 

Сергія Стерненка, якому суд попередньої інстанції обрав запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, збиралися взяти на поруки кілька відомих людей, зокрема, таке бажання висловила колишня виконуюча обов'язки міністерки охорони здоров'я України Уляна Супрун, народна депутатка з фракції "Голос Кіра Рудік, екснардеп Юрій Бублик тощо. Проте апеляційний суд вирішив залишити рішення Шевченківського районного суду Києва без змін. Таким чином, Сергій Стерненко і надалі має залишатися під цілодобовим домашнім арештом.

Нагадаємо, запобіжний захід Сергію Стерненку Шевченківський райсуд Києва обирав 15 червня. Під будівлею суду відбулася акція на підтримку активіста.

Сергія Стерненка підозрюють у навмисному вбивстві та носінні холодної зброї. Правоохоронці про підозру повідомили активісту 11 червня. Раніше генпрокурорка Ірина Венедиктова в інтерв'ю ЗМІ заявила, що Стерненку за будь-яких обставин оголосять про підозру, проте тоді вона не могла сказати за якою статтею.

Також нагадаємо, замах на одеського активіста Сергія Стерненка був скоєний 24 травня минулого року. Один з нападників отримав тоді смертельний удар ножем в область живота, а сам активіст потрапив до лікарні. Він вважає це помстою з боку влади Одеси за його активну громадянську позицію.

У листопаді минулого року керівництво генеральної прокуратури України передало справу Службі безпеки України для розслідування, оскільки підозрювало зв'язок між правоохоронцями та нападниками. 

ФОТО: Сергій Стерненко/Facebook

ВІДЕО: Київський апеляційний суд

Поділитися