14 грудня 2020 р. 11:25

Антикорупційний суд відправив керівника порту «Чорноморськ» в СІЗО

Антикорупційний суд відправив керівника порту «Чорноморськ» в СІЗО

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 2 мільйони 102 тисячі гривень виконуючому обов'язки директора ДП «Морський торговельний порт "Чорноморськ"».

Про це повідомили у пресслужбі суду. 

Строк запобіжного заходу – 60 днів з моменту його затримання.

У разі внесення застави, на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; не відлучатися із м. Чорноморськ Одеської області без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю (браслет).

Із моменту звільнення з-під варти, у зв’язку з внесенням застави, підозрюваний вважається таким, до якого застосовано запобіжний захід у вигляді застави.

Строк дії обов’язків, покладених на підозрюваного в разі його звільнення з-під варти у зв’язку з внесенням застави, - до 08 лютого 2021 року.

Нагадаємо, детективи Національного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали за підозрою у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів США керівника ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» та особу-посередника.

Окрім того, Генеральна прокурорка Ірина Венедиктова, повідомила про затримання начальника відділу митного посту «Чорноморський» затримали на одержанні 1 тисячі 125 доларів неправомірної вигоди за безперешкодне розмитнення транспортних засобів, .зазначивши, що він шостий керівник митниці з Одещини, якого затримали за пів року.

Також співробітники Служби безпеки України 10 грудня обшукали помешкання колишнього голови Одеської обласної ради Сергія Паращенка.   

Поділитися