24 грудня 2020 р. 20:25

Антикорупційний суд скасував арешт землі у справі Інституту Таїрова

Антикорупційний суд скасував арешт землі у справі Інституту Таїрова

Вищий антикорупційний суд скасував арешт чотирнадцяти земельних ділянок, на які його накладали у межах кримінального провадження про зловживання службовців низки установ з відчуженням землі Інституту виноградарства і виноробства ім. В.Є. Таїрова.

Таке рішення ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

За версією слідства, директор державного підприємства «Дослідне господарство "Таїровське"» Національного наукового центру Інститут Таїрова Національної академії аграрних наук, провідний інженер держпідприємства «Управління водного господарства», директор Інституту Таїрова та інші зловживали службовим становищем.

У результаті їхніх дій було відчужено низку земельних ділянок із державної власності загальною площею 10,73 га. Цю землю потім поділили на 140 ділянок і передали у приватну власність для ведення садівництва третім особам. Таким чином, державі було нанесено збитків на 20,94 млн грн.

Під час судового засідання чотирнадцять осіб подали клопотання про зняття арешту із землі, якими вони володіють. Суд клопотання задовольнив.

В березні прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування у справі про обвинувачення директора та заступника директора по виробництву Інституту ім. Таїрова, колишніх посадових осіб Овідіопольської районної державної адміністрації, начальника відділу Держкомзему в Овідіопольському районі Одеської області та директора Дослідного господарства «Таїрова» у протиправному виведенні із державної власності та заволодінні 9,82 га особливо цінних земель Інституту ім. Таїрова.

Поділитися