24 листопада 2020 р. 21:21

Антикорсуд обрав запобіжний захід підозрюваному у справі порту «Південний»

Антикорсуд обрав запобіжний захід підозрюваному у справі порту «Південний»

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовив детективу Національного антикорупційного бюро України у задоволенні клопотання щодо обрання запобіжного заходу колишньому начальнику відділу матеріально-технічного забезпечення порту «Південний» у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомили у пресслужбі суду.

Слідчий суддя ВАКС застосував до вказаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із покладенням процесуальних обов’язків.

Так, він зобов’язаний: носити електронний засіб контролю; прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора, слідчого судді та суду; не відлучатися із м. Одеса, без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання до відповідних органів державної влади паспорти громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України, а також перетин адміністративної межі з тимчасово окупованими територіями України; утримуватися від спілкування безпосередньо та опосередковано із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула скаргу адвоката підозрюваного на ухвалу слідчої судді, якою підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначено заставу в розмірі 21 мільйон 20 тисяч гривень.

Також слідчий суддя Вищого антикорупційного суду за клопотаннями детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженими прокурором, обрав запобіжні заходи ще шістьом підозрюваним в організації корупційної схеми, яка завдала державному підприємству «Морський торговельний порт "Південний"» збитків на суму 47,5 мільйонів гривень.

Вищий антикорупційний суд України застосував до першого заступника директора ДП «Морський торговельний порт "Південний"» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 21 мільйон 20 тисяч гривень.

Детективи Національного антикорупційного бюро викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, через яку державне підприємство «Морський торговельний порт "Південний"» зазнало понад 47 мільйонів гривень збитків.  

В квітні 2019 року Кабінет міністрів України перейменував порт «Южний» і відтоді він офіційно називається «Південний». 

Поділитися