13 липня 2018 р. 20:27

У Лиманському району знизився рівень злочинності, - прокуратура

У Лиманському району знизився рівень злочинності, - прокуратура

Комінтернівська районна прокуратура відзвітувала перед депутатами Лиманської районної ради за перше півріччя (прокуратура ще не змінила свою назву, тож лишається Комінтернівською, тоді як район уже став Лиманським. - Ред.).

Протягом цього часу на території Лиманського району не було скоєно жодного умисного вбивства, тоді як за такий же період минулого року було зафіксовано п'ять таких випадків (всі було розкрито). Крім того, у першому півріччі стався один випадок умисного тяжкого ушкодження, а в минулому – чотири таких випадки. Також зменшилася кількість розбійних нападів – 6 проти 9 минулорічних, грабежів – 16, тоді як за перші шість місяців минулого року зафіксовано 19 таких правопорушень. Дещо зменшилась кількість особливо тяжких злочинів порівняно з минулим роком (на 18,5%, 27 таких випадків зараз і 22 - в минулому році).

Тяжких злочинів у поточному році скоєно також менше - 327 проти минулорічного показника 422, а злочинів середньої тяжкості - менше на 31,5%. Ця цифра складає 228, за перше півріччя минулого року зафіксовано 333 таких порушень. Злочинів невеликої тяжкості зафіксовано 89 (минулорічний показник - 124), але збільшилась кількість кримінальних правопорушень у сфері господарської діяльності: у цьому році їх зафіксовано 5, рік тому - 4.

Крім того, у цьому році прийнято остаточне рішення по одному кримінальному провадженню у земельній сфері і його передано до суду, сума збитків складає 99 тисяч гривень.

За півроку правоохоронці завершили досудове розслідування у 670 кримінальних провадженнях, у 189 випадках повідомлено про підозру. До суду спрямували 73 клопотання про обрання підозрюваним особам запобіжних заходів.

Нагадаємо, що за результатами роботи у 2017 році поліція Лиманського району заявила про розкриття всіх вбивств та зменшення крадіжок.

Поділитися