02 квітня 2024 р. 17:05

Фестиваль "Чорноморські Ігри" на Херсонщині ставиться на паузу, але оголошує конкурс

ФОТО: Таврійські ігри

(ФОТО: Таврійські ігри)

Проведення фестивалю "Чорноморські Ігри" на Херсонщині ставиться на паузу. Причиною є окупація Скадовська. Але попри все оголошується проведення вокального конкурсу Dity Help Music серед дітей.

Про це повідомляє Оргкомітет Всеукраїнського благодійного дитячого фестивалю "Чорноморські Ігри".

 Конкурс проводитиметься спільно з благодійною платформою Dity.Help, музичним каналом М1 та Наше Радіо. 

Запевняю усіх мешканців Херсонщини, що фестиваль "Чорноморські Ігри" нікуди не збирається переїжджати та завжди відбуватиметься у рідному Скадовську. Проте ми розуміємо, що нинішнього року, на жаль, його проведення в Скадовську неможливе. Але ми не припиняємо підтримувати юних співочих талантів України й спільно з благодійною платформою Dity.Help будемо проводити вокальний конкурс, адже доведено, що у форматі змагань дитина краще розвиває та удосконалює свої навички, - коментує засновник фестивалю "Чорноморські Ігри" та благодійної платформи Dity.Help Микола Баграєв.

Фінальна частина 19-го фестивалю вимушено пройшла у Києві в серпні 2023.

У фестивалі взяли участь діти, які пройшли відбір до Скадовська у 2022-му, та нові конкурсанти, більшість з яких стали ВПО та біженцями.  Глядачами фестивалю були ВПО з Херсонщини, діти загиблих героїв, учасники бойових дій та їхні родини, воїни з інвалідністю, сонячні діти з Херсонщини, які нині проживають у різних куточках країни.

Конкурс Dity Help Music є тимчасовим проєктом до відновлення фестивалю "Чорноморські Ігри" і, продовжуючи виконувати цілі фестивалю, проходитиме зі  слоганом "Для дітей заради майбутнього".

Як і "Чорноморські Ігри", конкурс Dity Help Music буде благодійним. Участь у конкурсі є безплатною. До конкурсу допускаються діти віком від 6 до 16 років включно, громадяни України, незалежно від їхнього місця проживання.

Витрати на проживання та харчування учасників, освітні заходи, технічне забезпечення беруть на себе оргкомітет конкурсу, меценати та партнери. До журі конкурсу увійдуть провідні фахівці музичної індустрії України, які формують музичні тренди країни. Участь у конкурсі надасть юним вокалістам широкі можливості заявити про себе у професійному музичному середовищі, - зауважують організатори.

Приймання заявок розпочнеться у квітні 2024.

Деталі будуть викладені на сторінках Таврійські Ігри та Dity.Help.

Відбір фіналістів відбуватиметься онлайн. Фінал конкурсу та боротьба за Гран-прі проходитиме наживо у серпні. Відеоверсія Dity Help Music буде показана по телебаченню та у соціальних мережах.

Днями у Києві відбулась прем'єра документального фільму, де показуються історії врятованих тварин під час війни. Також там йдеться і про Миколаївський зоопарк, який постраждав через бойові дії.

У Нововоронцовській громаді на Херсонщині відновлять роботу Центру культури й дозвілля. Вже доставлена перша партія обладнання. Найближчим часом тут з'явиться комп'ютерна техніка, проєктор та екран. 

П'ятиповерховий мурал українського художника APL315 з'явився у Берлині.

Малюнок являє собою своєрідний колаж з малюнків, знайдених художником в одеських катакомбах. Одеські катакомби стали однією з провідних тем у роботах Apl315. Дослідження рідної Одеси: її наземного та підземного середовища — стали для вуличного художника важливим етапом у формуванні власної візуальної мови. 

Анна Бальчінос

Поділитися