04 січня 2023 р. 18:06

Ремонтувати міст на Миколаївщині буде компанія, що фігурує у кримінальній справі

Фото: Іван Кухта / telegram

(Фото: Іван Кухта / telegram)

Служба автодоріг Миколаївської області без конкурсу уклала договір на 186,8 млн грн з київською компанією "Укртрансміст", яка фігурує у кримінальних провадженнях про розкрадання коштів із бюджету. 

Про це повідомляє Миколаївський Центр журналістських розслідувань з посиланням на дані системи РroZorro.

За наявною інформацією, підрядник ТОВ "Укртрансміст" має до 20 грудня 2023 року виконати капітальний ремонт моста по регіональній автотрасі Р81 Казанка-Снігурівка-Р47. Закупівля проведена без залучення електронної системи і без оприлюднення тексту договору, терміну гарантії та кошторису робіт.

Скрін

3 січня 2023 року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Всі торги, що будуть оголошені в Prozorro, будуть проводитися без аукціону. 

Проте, договір між САД та "Укртрансміст" було укладено до цього рішення.

ТОВ "Укртрансміст" було фігурантом кримінальної справи щодо розкрадання бюджетних коштів при виконанні ремонтів та реконструкцій у Святошинському районі Києва на суму близько 500 млн грн у 2018-2019 роках.

Також щодо керівників "Укртрансміст" та "Київавтодор" у грудні 2019 року було відкрито кримінальну справу через можливе розкрадання бюджетних коштів під час ремонту шляхопроводів на суму понад 650 мільйонів гривень.

Схожа ситуація відбулась у Херсонській області. На початку грудня стало відомо, що  доглядати дороги Херсонщини продовжить компанія "Паритетбудінвест", яка фігурує у кримінальному провадженні щодо розкрадання бюджетних коштів. Державна установа "Місцеві дороги Херсонщини" пролонгувала відповідний договір до 30 грудня 2023 року без проведення тендеру.

З 1 жовтня по 5 грудня Служба автодоріг (САД) у Миколаївській області підписала 12 договорів на експлуатаційне утримання доріг на загальну суму 634,9 млн грн. Ще 94,1 млн грн підрядникам виплатить "Агенція місцевих доріг" Миколаївської ОВА.

Усі контракти укладені без конкурсу та залучення електронної системи, в ProZorro наявні лише звіти про закупівлі.

Руслан Ласкус

Поділитися