05 січня 2023 р. 08:50

Херсонські пункти незламності отримали 50 електрогенераторів

Фото: Blau-Gelbes-Kreuz e.V / facebook

(Фото: Blau-Gelbes-Kreuz e.V / facebook)

4 січня до Херсона прибув гуманітарний вантаж - 7 місткостей об’ємом 1000 літрів для питної води, а також 38 інверторних і 12 звичайних генераторів потужністю від 2 до 3,2 кВт.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської МВА.

Генератори надав німецько-український благодійний фонд Blau-Gelbes-Kreuz e.V. та ГО "CBG". Вони будуть використовуватись у пунктах незламності. 23 грудня начальниця Херсонської міської військової адміністрації Ганна Лугова видала наказ "Про вжиття заходів щодо забезпечення належного функціонування "Пунктів незламності" у м. Херсон". Згідно з наказом, мають бути створені спеціальні бригади, які займатимуться підключенням та обслуговуванням генетарорів.

Раніше на сесії Миколаївської міської ради депутати прийняли рішення щодо компенсації з бюджетних коштів частину вартості електрогенераторів, які з 1 червня 2022 року були закуплені для багатоповерхових будинків.

Також стало відомо, що Херсонщина та Миколаївщина отримають від Латвії паливні палети. До Миколаївської області вже прибула фура паливних пелет з деревної стружки. Про це інформує пресслужба гуманітарного штабу при Миколаївській ОВА.

Фото: Гуманітарний штаб при Миколаївській ОВА

Палети Миколаївщині та Херсонщині як гуманітарну допомогу надала латвійська компанія, що займається виготовленням виробів із березової фанери.

Використовують деревну щепу для опалення в Нововоронцовській громаді. За кошти волонтерів із США Нововоронцовська селищна військова адміністрація закупила подрібнювачі гілок. Отримані дрова та щепа роздаються жителям громади.

У гуманітарному штабі при Миколаївській ОВА зазначають, що отримані палети будуть використовуватись для опалення об’єктів комунальної інфраструктури.

Руслан Ласкус

Поділитися