09 січня 2023 р. 09:23

Херсонське комунальне підприємство орендувало спецтехніку майже на 6 мільйонів

Фото: specmachinery

(Фото: specmachinery)

Комунальне підприємство "Парки Херсона" Херсонської міської ради замовило послуги з оренди вантажного транспорту та спецтехніки із водієм на суму 5 мільйонів 725 тисяч 125 гривень.

Про це йдеться у договорі, опублікованому на Prozorro.

Договір КП "Парки Херсона" уклало з Фещенком Іваном - ФОПом із міста Біла Церква. Аукціон не проводився, що дозволяється новими правилами проведення торгів.

Херсонське КП орендує на 3 місяці екскаватор "Komatsu PW130ES", автомобіль-тягач "Mercedes Benz 1841 LS", самоскид "VOLVO FM9" та гусеничний екскаватор "HITACHI".

Скрін

Зазначимо, Херсонська міська військова адміністрація днями підписала договір ще з одним підприємством із Білої Церкви - ТОВ "БР". Воно у період воєнного часу буде займатись захороненням твердих побутових відходів.

Як показали результати пошуку вживаної техніки вказаних моделей на сайтах olx та auto.ria, ціна тримісячної оренди співвідносна з ціною купівлі.

Екскаватор "Komatsu PW130ES" орендовано за 1,49 млн. грн.

 

Скрін

Тягач "Mercedes Benz 1841 LS" орендовано за 1,54 мільйонів гривень. Ми не знайшли оголошення саме цієї моделі, але ось ціни на альтернативні тягачі від того ж виробника.

Скрін

Cамоскид "VOLVO FM9" орендовано за 1,57 мільйонів гривень.

Скрін

Точна модель гусеничного екскаватора "HITACHI", який орендовано за 1,12 мільйони гривень, у договорі не вказана, тому лише зазначимо, що на екскаватори цього виробника (окрім мініверсій, які коштують дешевше) ціни починаються від 1 мільйона гривень.

Зауважимо, в договорі не вказано рік виробництва техніки, що суттєво впливає як на ціну оренди, так і на ціну вживаної техніки.

22 грудня було затверджено бюджет Херсона на 2023 рік. Доходи бюджету Херсонської громади плануються на суму 2,274 млрд гривень, видатки - 2,273 млрд. гривень, з яких 1,447 млрд. - на оплату праці.

Руслан Ласкус

Поділитися