17 січня 2023 р. 17:21

Херсон отримав від німецьких благодійників дві електростанції

Фото: Veritas Ambulanz

(Фото: Veritas Ambulanz)

17 січня до Херсона привезли 2 мініелектростанції Caterpillar потужністю 400 кВт. Вартість гуманітарної допомоги складає 165 тисяч євро.

Кошти на мініелектростанції були зібрані німецькою рятувальною службою Veritas Ambulanz у партнерстві з International Association for Support of Ukraine з пожертвувань. Всього було закуплено 6 станції: 2 отримав Херсон, а 4 - Київ.

Фото: Veritas Ambulanz

Фото: Херсонська МВА

Херсон щодня обстрілюють російські війська, трапляються влучання й по об'єктах енергетичної інфраструктури. Внаслідок цього періодично виникають проблеми з електрикою. Тому допомога із закупівлі для Херсонщини електрогенераторів, яку надають країни-партнери та міжнародні організації, є дуже актуальною.

Так, 16 січня місто Берислав отримало від  UNICEF електрогенератор потужністю 120 кВт. Як зазначає пресслужба Бериславської РВА, генератор буде використовуватися на комунальному підприємстві, яке надає послуги з водопостачання та водовідведення мешканцям міста.

Фото: Бериславська РВА

14 січня Новорайська сільська громада отримала 6 електрогенераторів від міжнародної агенції GloBee International та її німецьких партнерів — організації Space Eye. Генератори потужністю 4 та 10 кВт доправлять у пункт незламності в селищі Червоний Маяк, на об‘єкт водозабезпечення у селищах Костирка та Максима Горького, а також у лікарню у Новорайську.

АТ "Херсонобленерго" звернулося по допомогу до міжнародної спільноти. Дві підстанції підприємства, що давали електроенергію понад 35 500 споживачам, були пошкоджені внаслідок бойових дій. На відновлення цих енергооб’єктів потрібно щонайменше 270 мільйонів гривень.

Крім генераторів, Херсон продовжує отримувати матеріальну допомогу й стосовно інших сфер життя регіону.

Одна з міських лікарень отримала 17 січня портативний апарат ультразвукової діагностики для стаціонарної медичної допомоги пацієнтам гастротерапевтичного профілю. За словами пресслужби Херсонської МВА, мобільний апарат дозволить лікарям швидко діагностувати стан пацієнта прямо біля ліжка.

Руслан Ласкус

Поділитися