28 грудня 2022 р. 18:02

Жителі Нововоронцовки отримають компенсацію за зруйноване житло

Фото: Нововоронцовська СВА / facebook

(Фото: Нововоронцовська СВА / facebook)

Жителі Нововоронцовської громади, житло яких було зруйновано внаслідок збройної агресії рф, почали отримувати грошову компенсацію. Про це в інтерв'ю Медіацентру IPC-Південь розповів начальник Нововоронцовської селищної військової адміністрації Андрій Селецький.

Кошти були виділені із залишків освітньої субвенції. Всього заяву на компенсацію подали близько 400 місцевих жителів. Було створено комісію, яка робила обстеження житла.

Багато заяв було щодо не зруйнованого, а пошкодженого житла, ми ці заяви не задовольняли, задовольнили 209 заяв, яким починають виплачувати по 18 тисяч гривень з коштів освітньої субвенції, – розповів керівник СВА.

 

Фото: Нововоронцовська селищна військова адміністрація

Крім руйнації та пошкоджень осель, жителі Нововоронцовської громади мають проблеми із забезпеченням тепла. Державної допомоги у вигляді дров та вугілля, за інформацією від пресслужби громади, не вистачає.

На початку листопада волонтери з США відвідали селище Нововоронцовку й надали громаді для купівлі подрібнювачів гілок 39 тисяч доларів. Подрібнені гілки та щепу СВА роздає місцевим мешканцям.

Через збройну агресію рф, житловий фонд та об'єкти інфраструктури Херсонщини зазнали числених руйнувань. Так, за звітом Херсонської МВА, в одній тільки Херсонській громаді на 21 грудня пошкодження були зафіксовані у 536 житлових будинках, 33 об’єктах інфраструктури та 36 спорудах закладів освіти.

Через повномасштабне вторгнення на Миколаївщині пошкоджено понад 9 тисяч будинків. Загалом, на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 14 319 цивільних об’єктів.

Руслан Ласкус

Поділитися