23 липня 2022 р. 19:24

Зерновози будуть вивозити збіжжя з портів Одещини караванами

Зерновози будуть вивозити збіжжя з портів Одещини караванами

В Адміністрації морських портів України повідомили, що у зв’язку з підписанням 22 липня 2022 року Ініциативи щодо експорту зерна та пов’язаних харчових продуктів морським шляхом, зараз "здійснюється відповідна підготовка портів Одеса, Чорноморськ та Південий до відновлення роботи".

"Враховуючи викладене, інформуємо вас, що захід і вихід суден до вказаних морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який буде супроводжуватись судном лідирування", - пояснили в АМПУ.

Вдень 23 липня дві ворожі російські ракети влучили в Одеський морський торговий порт. За інформацією голови Одеської ОВА Максима Марченка, є поранені, також пошкоджено портову інфраструктуру. При цьому ракети не влучили в зерносховище Одеського порту.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.повідомив, що Україна попри обстріли буде готувати порти до експорту зерна.

Ініціатива" передбачає, що контроль за портами "Одеса", "Чорноморськ" і "Южний" повністю був і залишається за українською стороною. Перебування у цих портах жодних інших суден, окрім тих, які мають забезпечувати експорт зерна та пов’язаних з ним харчових продуктів і добрив не передбачається.

Перше з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України судно-зерновоз планують відправити з Одеси до Туреччини вже наступного тижня.

Поділитися