10 вересня 2022 р. 09:56

З портів Одещини до Африки надійшло майже пів мільйона тонн зерна (оновлено)

Фото: Міністерство інфраструктури

(Фото: Міністерство інфраструктури)

З початку реалізації "зернової ініціативи" в країни Африки уже відправлено 16 суден з майже 500 тис. тонн продовольства.

Про це повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

Так, вчора, до Судану прибув балкер SEAEAGLE з 65 тис. тонн української пшениці, який вийшов з порту «Чорноморськ» 26 серпня.

За період ініціативи два судна з понад 60 тис. тонн зерна були зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН для країн, які потерпають від продовольчої кризи.

Окрім цього, завдяки партнерам з ООН уже закуплено ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту в Африку.

Фото: Міністерство інфраструктури

10:24 В Міністерстві інфраструктури повідомили, що сьогодні, 10 вересня, в рамках реалізації «зернової ініціативи» з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» вийшли ще 5 суден. На їх борту 90 тис. тонн  української агропродукції. 

Вони прямують в напрямку країн Африки та Європи. 

Фото: Міністерство інфраструктури

Станом на 8 вересня з трьох портів Одещини були відправлені понад 100 суден з агропродукцією: 102 судна з 2 мільйонами 370 тисячами тонн зерна.

Караван з 13 суден навантажених українською агропродукцією вийшов з портів Одеси, Южного та Чорноморська 4 вересня.

Раніше судно Lady Zehma, яке йшло з порту Чорноморськ в Одеській області до італійської Ровени, відбуксирували до порту Стамбула, знявши з мілини.

Експорт зерна з України відновили після підписання 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україною, Туреччиною та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттерешем Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Поділитися