25 серпня 2022 р. 20:21

Укрзалізниця з початку серпня перевезла понад 1 мільйон тонн зерна

Фото: nikvesti.com

(Фото: nikvesti.com)

Станом на 23 серпня перевезення по українській залізниці в експортному сполученні становили 1 мільйон 16 тисяч тонн, що вже більше за попередній місяць. Позитивна динаміка спостерігається, в першу чергу, завдяки роботі "зернового коридору".

Про це 25 серпня розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов, передає Rail.insider.

За даними УЗ, через сухопутні прикордонні переходи спрямовано 549 тис. тонн, у бік морських портів – 467 тис. тонн.

Показники серпня уже перевищують підсумки липня, коли було перевезено на експорт 917 тис. тонн. Для порівняння у березні обсяги складали 416 тис. тонн. Тож, за словами Валерія Ткачова, залізниця у серпні встановить рекорд експортних перевезень агропродукції з початку дії воєнного стану в країні.

З іншого боку, посадовець відмітив, що до широкомасштабної війни УЗ перевозила в експортному сполученні до 4 млн тонн зерна на місяць, отже є до чого прагнути.

Загалом за 23 дні серпня на мережі УЗ навантажено майже 7 млн тонн усіх вантажів.

Раніше ІзбірКом повідомляв, що лідерами зі збору врожаю в Україні є: Миколаївська область – 86% від загальної кількості, Одеська – 85%, Волинська та Дніпропетровська – 70%, Кіровоградська – 60%.

Два судна з зерном вийшли з портів "Великої Одеси" 22 серпня, а загалом з початку роботи "зернового коридору" з портів Одещини вивезли понад 650 тисяч тонн агропродукції.

Порти Великої Одеси 19 серпня прийняли ще сім суден під завантаження агропродукцією.

Поділитися