26 вересня 2022 р. 12:32

З портів Великої Одеси вийшли чотири судна, а УДП планує повернення на Середній Дунай

Фото: Міністерство інфраструктури

(Фото: Міністерство інфраструктури)

Судна Mainland, New Faith та Usichem вийшли з порту Одеси 26 вересня, а Karteria з "Південного" з 88,2 тисячами тонн агропродукції.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України. 

З моменту виходу першого судна з українським продовольством, враховуючи сьогоднішні судна, експортовано 4,9 млн тонн агропродукції.

Всього з українських портів вийшло 222 судна з агропродукцією, яка була направлена до країн Азії, Європи та Африки.

Зважаючи на те, що після початку роботи "Зернової ініціативи" ситуація з відвантаженням врожаю вже не є критичною, Українське Дунайське пароплавство, яке забезпечувало вивезення врожаю річкою Дунай, задіявши для цього весь свій флот в Нижньому Дунаї, почало розглядати можливість повернення караванів на Середній Дунай.

ФОТО: УДП

"Нові лінії, скоріш за все, будуть пов’язані з доставкою залізорудної сировини для металургійного виробництва у європейських країнах. У зворотному напрямку до Констанци плануємо доставляти зерно", - зазначають на підприємстві.

Повернення флоту на Середній Дунай відбудеться за двох умов. Перша – судна обов’язкова мають бути обладнанні системами онлайн-моніторингу та відео-контролю. Друга – маршрути від початку і до кінця чітко сплановані та прораховані.

"Лише в такому випадку ми гарантуємо високу ефективність використання флоту, яку підприємство демонструвало останні пів року. Отже, на Середній Дунай повертаємось з якісно новим рівнем управління флотом. Відносини з контрагентами і постачальниками тепер також формуються максимально прозоро – «схематозу» на бункері та іншому більше не буде", - йдеться в повідомленні УДП.

Раніше в рамках реалізації «зернової ініціативи», з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний", 25 вересня, вийшли сім суден з 146,2 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

24 вересня, з портів Одеси та Чорноморська відправилися вісім суден, на борту яких 131,3 тис. тонн агропродукції. Раніше з портів Великої Одеси вийшли 11 суден. Напередодні балкер BC Vanessa, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) Організації об'єднаних націй, залишив Одеський порт з 30 тисячами тонн пшениці на борту.

Поділитися