27 вересня 2022 р. 13:32

Від початку роботи зернового коридору через порти Великої Одеси вивезли 5 мільйонів тонн збіжжя

Фото: Міністерство інфраструктури України

(Фото: Міністерство інфраструктури України)

Обсяг агропродукції експортованою з портів Великої Одеси, тобто з Одеси, Чорноморська та Южного, 27 вересня перевищила 5 мільйонів тонн від початку роботи "Зернової ініціативи".

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства інфраструктури України.

З 1 серпня з українських портів вийшло 231 судно з 5,3 мільйони тонн агропродукції для країн Азії, Європи та Африки.

Зокрема, 27 вересня з портів вийшли дев'ять балкерів із 345 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи. Найбільшим став кейпсайз Maran Excellence. За ним за нагрузкою - Nord Wind з 27,3 тис. тонн української пшениці для Тунісу.  

Кейпсайз — це категорія балкерів із вантажопідйомністю понад 150 тисяч тонн.

ФОТО: Міністерство інфраструктури України

26 вересня судна Mainland, New Faith та Usichem вийшли з порту Одеси 26 вересня, а Karteria з "Південного" з 88,2 тисячами тонн агропродукції.

Раніше в рамках реалізації «зернової ініціативи», з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний", 25 вересня, вийшли сім суден з 146,2 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

24 вересня, з портів Одеси та Чорноморська відправилися вісім суден, на борту яких 131,3 тис. тонн агропродукції. Раніше з портів Великої Одеси вийшли 11 суден. Напередодні балкер BC Vanessa, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) Організації об'єднаних націй, залишив Одеський порт з 30 тисячами тонн пшениці на борту.

Поділитися