18 січня 2022 р. 10:17

Вартість харчування у школах Ізмаїла для дітей-пільговиків підвищили більш ніж у півтора рази

Вартість харчування у школах Ізмаїла для дітей-пільговиків підвищили більш ніж у півтора рази

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради на засіданні 12 січня ухвалив рішення щодо зміни вартості харчування у школах міста для учнів з числа дітей пільгових категорій.

Як повідомляє кореспондентка ІзбірКома, підставою для цього стала відповідна службова записка начальниці міського відділу освіти Жанни Волканецької.

Вартість шкільного харчування для дітей пільгових категорій встановлена у розмірі 30 гривень на одного учня в день. До пільгових категорій належать: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування;  учні 1-4 класів із малозабезпечених родин; діти  учасників бойових дій; діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах.

Тим часом на сайті держзакупівель Prozorro вже опубліковані перші два тендери на закупівлю послуг з організації харчування для учнів пільгових категорій протягом 2022 року вже за ново затвердженою вартістю. Так, у міській школі №10 планують придбати протягом поточного року 2557 порції на загальну суму 76,7 тис. грн. А для учнів загальноосвітньої школи №2 придбають 2373 порції їжі на 71,19 тис. грн. 

Додамо, що востаннє вартість харчування учнів пільгових категорій ізмаїльських міських шкіл переглядалася ще у серпні 2018 року і становила 18,60 грн у день. За цим  тарифом школи закуповували послуги харчування для пільговиків і минулого 2021 року.

Поділитися