13 жовтня 2022 р. 19:41

В Україні витратять майже 3 мільйони на розробку реєстру олігархів

В Україні витратять майже 3 мільйони на розробку реєстру олігархів

Апарат Ради національної безпеки і оборони України оголосив тендер для обрання розробника програмного забезпечення "Реєстру осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі у 2,9 мільйони гривень має відбутися 17 жовтня. Закупівля проводитиметься за спрощеною процедурою для забезпечення потреб в умовах воєнного стану.

Розробку реєстру слід завершити до 21 листопада 2022 року.

29 червня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення реєстру олігархівРНБО вже підготувала технологічний майданчик для роботи реєстру олігархів на базі системи СОТА.

А у листопаді минулого року він підписав ухвалений Верховною Радою Закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". 

Антиолігархічний закон забезпечує правові рамки для відокремлення великого бізнесу від політичної боротьби та для обмеження деструктивного впливу привілейованих (олігархічних) інтересів на економічне життя України.

Встановлюються чіткі критерії для визначення олігархів та вимоги до прозорості контактів політичних діячів і посадових осіб з олігархами або їхніми представниками.

Поділитися