26 жовтня 2022 р. 14:51

В портах Великої Одеси впроваджують електронну чергу для суден

Фото: ДП «АМПУ»

(Фото: ДП «АМПУ»)

В управлінні ДП "Адміністрація морських портів України" була презентована електронна черга на підхід та обробку суден, що прямують до портів Великої Одеси зерновим коридором.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

"Діджиталізація портових процесів є одним із ключових завдань ДП «АМПУ». Впровадження електронної черги для обробки суден у портах Великої Одеси – черговий крок до створення більш прозорих та комфортних умов для бізнесу", - зазначив керівник ДП «АМПУ» Олексій Востріков.

Подібна технологія була раніше впроваджена у Дунайських портах.

За словами Вострікова, у черзі допустимі зміни, пов'язані з технічними нюансами, такими як неготовність судна до огляду тощо. Однак у такому випадку в електронній черзі навпроти судна будуть вказані причини такої перестановки.

Електронна черга публікується на офіційному сайті ДП «АМПУ». Ознайомитись можна за посиланням.

У вересні Адміністрація морських портів з другого разу відсудила в одеського КП парковку біля порту.

Тоді Господарський суд Одеської області задовільнив позов Адміністрації морських портів України до фізичної особи-підприємця Інги Молли та Комунального підприємства "Одестранспарксервіс" щодо спеціально відведеної автостоянки площею 1 тисяча 89 квадратних метрів за адресою Митна площа, 1.

Порти Великої Одеси продовжують експорт агропродукції і загальна вага відправленого збіжжя наближається до 9 мільйонів тонн.

Водночас штучні затримки росіянами інспекції суден із продовольством в Босфорі призвели до черги у понад 170 суден, що вийшли з портів Одеської області в межах "зернової ініціативи".

Балкер Pangeo, зафрахтований у рамках Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй, вийшов з порту "Чорноморськ" 23 жовтня.

Раніше судна, які експортують продовольство з України через порти Одеси, Чорноморська та Южного вивезли 8 мільйонів тонн агропродукції.

Поділитися