21 серпня 2022 р. 16:02

Уряд скасував дозвіл продавати товари без маркування українською

Уряд скасував дозвіл продавати товари без маркування українською

Кабінет Міністрів України скасував норму щодо тимчасової можливості на період дії воєнного стану реалізації імпортованих харчових продуктів на митній території України, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства.

Там зазначається, що рішення ухвалене враховуючи звернення галузевих об’єднань виробників харчової промисловості та з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян і задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів,

"З метою безперебійного забезпечення населення країни продуктами харчування в умовах воєнного стану Урядом було запроваджено спрощення вимог щодо обов’язкового маркування імпортованих харчових продуктів державною мовою. Наразі національні підприємства здатні в повному обсязі забезпечити потребу українських споживачів в безпечних та якісних харчових продуктах з дотриманням вимог харчового законодавства", - йдеться в повідомленні.

Водночас, харчові продукти, ввезені на територію України з 9 березня по 1 грудня 2022 року, інформація про які викладена мовою, відмінною від державної, можуть перебувати в обігу до закінчення мінімального терміну придатності або граничного терміну споживання.

Нещодавно співробітники управління стратегічних розслідувань в Одеській області встановили, підприємців, які замість того, щоб відмовитися від поставок, вирішили приховати реального виробника товару, перепакувавши його в упаковки з українським маркуванням.

Голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, повідомив, що підприємцям надсилають листи від імені адміністрації та за його підписом пропонуючи надати кошти.

У липні оперативники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Одеській області отримали інформацію про те, що особи під приводом отримання коштів на волонтерську допомогу армії розробили листи за підписами начальників обласних військових адміністрацій і розсилають їх підприємцям по всій країні. 

У червні Служба безпеки України виявила в Одесі схему розкрадання гуманітарної допомоги, яка призначалася українським захисникам.

Поділитися