22 жовтня 2022 р. 20:18

Українському підприємству передали дев’ять суден рф

Українському підприємству передали дев’ять суден рф

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) передало українському підприємству дев’ять російських торгівельних суден.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Ці судна належали підприємствам російської федерації. Тепер, за даними відомства, належність суден до української компанії забезпечить надходження доходів до держбюджету України. Загальна вартість кораблів становить понад 532 млн гривень.

Судна прибули в Україну наприкінці 2021 - початку 2022 років. Здійснюючи господарську діяльність із транспортування вантажів, російські підприємства-власники суден, сплачували податки та наповнювали бюджет рф, чим фактично надавали фінансову допомогу збройним формуванням країни-агресора.

На судна було накладено арешт в рамках розслідування кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Нещодавно прокуратура виявила на Одещині 145 компаній, пов'язаних із білоруссю та росією.

Із російською федерацією пов'язані в регіоні 125 компаній, а із республікою білорусь - 18.

У вересні аналітики центру R&D YouControl дослідили дані щодо державних закупівель з початку повномасштабної війни росії проти України. Як виявилося, більше 190 компаній-переможців тендерів на загальну суму понад 985 млн грн мають зв'язки із російською федерацією та республікою білорусь.

Центр публічних розслідувань також неодноразово розповідав про українські компанії, які мають російське коріння. Так, на Івано-Франківщині продовжують функціонувати 111 фірм, пов’язаних з країною-окупантом. Журналісти ЦПР дослідили зв'язки фірм з рф, що займаються лісопереробною промисловістю.

Також ЦПР виявив декілька десятків одеських підприємств-"примар", засновниками яких є одні й ті самі російські компанії.

Поділитися