01 листопада 2022 р. 16:22

Українське Дунайське пароплавство запустило "Дунайський зерновий шлях"

Фото: УДП

(Фото: УДП)

Українське Дунайське пароплавство, у відповідь на демарш росії щодо "зернової ініціативи", запустило "Дунайський зерновий шлях".

Як повідомили в УДП, підприємство інвестувало у створення власної перевалки зернових та домовилися з румунськими партнерами про більш швидку та ефективну схему перевалки у порту Констанци. 

За рахунок більш швидкого процесу завантаження і розвантаження середній час обороту каравану має скоротитися приблизно на 30%, тож власникам вантажу вже не доведеться нести фінансових втрат внаслідок тривалих очікувань в черзі біля терміналу.

"Важлива складова проєкту – оснащення суден системами он-лайн контролю, відеоспостереження та збільшення кількісті судноводіїв в екіпажі. Це значно підвищує ефективність роботи флоту. За нашим прогнозами, у майбутньому баржевий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць", - наголошують у підприємстві.

На другому етапі проєкту "Дунайський зерновий шлях" передбачається будівництво нових барж, оскільки підприємство фактично вичерпало можливість збільшення "тоннажу". Крім того, вже у найближчий час починається модернізація тяги – капітальний ремонт самохідного флоту з заміною двигунів.

Раніше Українське Дунайське Пароплавство відправило у рейс з Ізмаїла Одеської області до порту Смередево у Сербії теплохід "Капітан Жидков" та караван з п'яти барж, завантажених аглорудою (залізна руда) та котунами.

Також Українське Дунайське пароплавство повідомило, що разом із фахівцями Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України опрацьовують нові назви для суден УДП для того, щоб запобігти дублюванню.

До кінця 2022 року 30 суден Українського Дунайського пароплавства (УДП) планується обладнати мобільним супутниковим інтернетом Starlink. 

Поділитися