02 листопада 2022 р. 15:49

В Одесі витратять понад 61 мільйон на Деволанівський узвіз

Фото: Суспільне

(Фото: Суспільне)

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для обрання компанії, яка зробить капітальний ремонт елементів благоустрою території міста Одеси в межах вулиць: Єврейської та Приморської, тобто Деволанівського узвозу.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro. 

Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі у 61 мільйон 931,7 тисячу гривень має відбутися 9 листопада, як відкриті торги з особливостями. Роботи планують завершити до 31 грудня 2023 року.

Планується робота на автомобільній дорозі узвозу: розбирання асфальтобетонних покриттів механізованим способом, розбирання щебеневих покриттів та основ, заміна плити перекриття та люків колодязів тощо. 

Також запланований ремонт тротуарів, влаштування розмітки, прокладання кабелів, каналізаційних та водопостачальних труб та інші роботи. 

У червні цього року повідомлялося, що рух транспорту на Деволанівському узвозі в Одесі, на ділянці між вулицею Єврейською і Карантинним узвозом, буде закрито до кінця 2022 року.  

У квітні 2021 року Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про тимчасове закриття руху автотранспорту по Деволанівському узвозу від вул. Єврейської до Карантинного узвозу.

Консультативно-дорадча комісія управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради 8 грудня 2020 року проголосувала за видачу дозволу на капітальний ремонт узвозу Деволанівський протяжністю 761 метр від Єврейської вулиці до узвозу Карантинний. 

У серпні того ж року управління капітального будівництва Одеської міської ради провело тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт узвозу Деволанівський. 

Аукціон, до якого допустили лише дві компанії ТОВ «Ростдорстрой» та ТОВ «Автомагістраль-Південь», відбувся 12 серпня 2020 року.

Переможницею стало ТОВ «Ростдорстрой», яке зголосилося робити ремонт за 193 мільйони 681,5 тисяч гривень.

ТОВ «Ростдорстрой» контролюється компанією на Віргінських островах «Сайдлейк інтернешнл лімітед» в особі чотирьох чоловік: бізнесмена Олександра Жукова, депутата Одеської міськради Юрія Шумахера - представника партії «Довіряй ділам», Олександра Рацкевича і Євгена Коновалова.

До того управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало договір про розробку проєктної документації об'єкта «Капітальний ремонт спуску Деволанівський в Одесі».

 

Поділитися