19 грудня 2022 р. 18:13

Товарів на 1,5 мільйона гривень вилучено з незаконного обігу на Херсонщині

Фото: ГУ Нацполіції у Херсонській області / facebook

(Фото: ГУ Нацполіції у Херсонській області / facebook)

На деокупованій території Херсонщини з 20 листопада тривають заходи з протидії злочинам у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних напоїв та тютюнових виробів. Наразі було виявлено 49 адміністративних правопорушень, пов’язаних із реалізацією фальсифікованих тютюнових виробів (без марок акцизного податку) та 21 факт оптової торгівлі алкоголем.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції у Херсонській області.

Правоохоронці щодня проводять рейди з перевірки об'єктів, які займаються реалізацією відповідних товарів. У результаті вже вилучено більше 11 тисяч пачок цигарок та 2790 літрів алкоголю на загальну суму 1,5 мільйона гривень.

Фото: ГУ Нацполіції у Херсонській області

Крім того, правоохоронці зафіксували 2 факти оптової торгівлі тютюновими виробами з марками акцизного податку російської федерації, а також тютюновими виробами невстановленого походження.

Фото: ГУ Нацполіції у Херсонській області

За вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 ("Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів") Кримінального кодексу України.

Днями херсонські правоохоронці розкрили справу щодо вбивства, яке сталося в період окупації міста російськими загарбниками. Зловмисником виявився місцевий житель, який напідпитку вбив чоловіка через "різні політичні погляди".

Нещодавно на Херсонщині слідчі за допомогою поліграфа викрили зловмисника, що в червні цього року зґвалтував та вбив 28-річну жительку одного із сіл Дар’ївської територіальної громади.

На Миколаївщині правоохоронці викрили трьох кокаїнових дилерів із Одеси. Раніше поліцейські затримали одеського шахрая, який оманою забрав у миколаївської пенсіонерки 90 тисяч гривень та 1500 доларів США.

Руслан Ласкус

Поділитися