01 грудня 2022 р. 14:01

Систему водопостачання Миколаєва буде повністю замінено, - Віталій Кім

Фото: МКП "Миколаївводоканал" / Facebook

(Фото: МКП "Миколаївводоканал" / Facebook)

Систему водопостачання Миколаєва доведеться повністю замінити. Про це повідомляється на сторінці Миколаївської ОВА у мережі Facebook.

Після того, як ми тривалий час використовуємо солону воду, міняти потрібно буде все. В принципі, і раніше потрібно було, але зараз уже ситуація критична, ми мінятимемо все, ми над цим працюємо. Думаю, найближчим часом ми розпочнемо, - повідомляє голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Ситуація з ремонтом системи водопостачання ускладнюється обстрілами окупантів. Так, 30 листопада під прямим вогнем ворога опинилися енергетики, що працювали над відновленням лінії для подачі водопостачання до Миколаєва.

Військові роблять висновок, що вони (окупанти - ред.) бачили і обстріляли саме вежу з метою недопущення того, щоб ми полагодили електрику, - додає Віталій Кім.

Через такі терористичні дії росії неможливо сказати, скільки часу потрібно на відновлення системи водопостачання. Так, голова Миколаївської міської ради Олександр Сєнкевич повідомив, що технічну воду до Миколаєва будуть подавати протягом невизначеного часу.

У нашому телеграм-каналі ми давали список адрес, де в Миколаєві можна взяти воду.

Нагадаємо, що Миколаїв залишається без централізованого водопостачання з 12-го квітня. Причиною такої ситуації залишаються постійні обстріли росіян. 

З шостого травня в місті розпочалось заповнення водопровідної системи технічною водою з річки Південний Буг.

Раніше ми писали про те, що на Миколаївщині тривають роботи над відновленням водопостачання до міста.

Руслан Ласкус

Поділитися