06 вересня 2022 р. 18:25

Арештований за борги теплохід виставили на аукціон за 14 мільйонів

Арештований за борги теплохід виставили на аукціон за 14 мільйонів

Державне підприємство "СЕТАМ" виставило на електронний аукціон OpenMarket арештований суховантажний теплохід Mamba B, 1998 року випуску зі стартовою ціною - 14 мільйони 743 тисячі гривень, що стоїть в порту Рені Одеської області.

Про це повідомили у пресслужбі державного підприємства.

ДП "СЕТАМ" - система електронних торгів арештованим майном, створена Міністерством юстиції України.

Судно має два трюми. Вантажне обладнання складається з трьох стандерсів (стійка для вантажного крану на судні, - ред.) та чотирьох вантажопід'ємних стріл.

Характеристики судна:

  • Довжина: 99,9 метрів;
  • Обмірна довжина: 93,8 метрів;
  • Ширина: 19,5 метрів;
  • Висота борту до верхньої палуби: 8,5 метрів.

Судно Mamba B заарештоване у 2019 році через борги власника. Тоді ПП "Ларус Шиппінг" звернулось до господарського суду Одеської області із заявою про забезпечення позову відносно особи, яка є відповідальною за морською вимогою BYO LTD (БЙО ЛТД), згідно з якою просить суд вжити запобіжних заходів у вигляді накладення арешту на морське судно (Mamba B), власником якого є компанія BYO LTD шляхом його затримання, заборони виходу з акваторії та заборони відчуження. 

"OpenMarket не вперше продає арештований водний транспорт. До цього ми успішно реалізовували буксири, танкер-хімовоз, дизельні шаланди, баржу та невеликий катер. Цей теплохід було арештовано за борги, його порт приписки — Панама. Ознайомитись з лотом можна у м. Рені, контакти зберігача знаходяться в описі лота", - повідомив генеральний директор ДП "СЕТАМ" Олександр Мамро.

Раніше Держпідприємство «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» оголосило аукціон з продажу двох суднових барж та плавкрану. 

27 серпня українське гирло Бистре та румунський канал Суліна пропустили до українських портів "Ізмаїл", "Рені" та "Усть-Дунайськ" 11 суден із загальним обсягом 45 тисяч тонн.

Виконавчий комітет Ренійської міської ради ухвалив рішення "Про погодження переліку та тарифів на платні медичні послуги, що надаються комунальним некомерційним підприємством «Центральна міська лікарня Ренійської міської ради»".

Поділитися