06 квітня 2022 р. 17:51

Росіяни випередили світових рекордсменів по санкціях - Опендатабот

Росіяни випередили світових рекордсменів по санкціях - Опендатабот

За місяць від вторгнення рф в Україну 2379 громадян російської федерації потрапили до світових санкційних списків. Загалом з 2014 року росія випередила таких "рекордсменів" за кількістю санкцій, як Іран, Афганістан та Пакистан.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот, посилаючись на власне дослідження.

Список OFAC (Управління контролю за іноземними активами США) збільшився на 578 росіян. Переважно, були додані депутати Держдуми, які голосували за визнання "Л/ДНР".

Санкційний перелік ЄС поповнився на 659 росіян. Здебільшого, це олігархи та особи із політичної "верхівки", які мають значну кількість активів у країнах Європейського Союзу.

До санкційного списку Великобританії додалося 542 громадянина РФ. Це депутати Держдуми й "еліта" російських олігархів та їх оточення.

Санкційний список Канади поповнився на 600 громадян РФ й наразі вже на третину складається з росіян — 726 осіб з 2295.

Кожен список санкцій передбачає свої обмеження. Усі санкції є економічним способом впливу на агресора. Фізичним особам під цими санкціями заборонені будь-які банківські транзакції, передача майнових прав, а всі наявні активи, включаючи рухоме та нерухоме майно, — заморожені.

Економічні санкції як інструмент впливу не може вважатися достатнім на тлі ​​війни в Україні, адже вони ніяк не відповідають тисячам смертей українців та зруйнованим містам. Так, санкції введено проти лише 0.000002% населення Росії.

Опендатабот веде списки санкцій для служб фінансового моніторингу у своїх сервісах для банків, для разових перевірок достатньо внести ПІБ українською або російською мовою в боті.

За допомогою АРІ Опендатабот можна отримувати витяги по фопам. Якщо вам потрібен витяг — відкрийте Опендатабот у месенджері або застосунку та надішліть боту РНОКПП. 

Майже 17 тисяч компаній в Україні належать росіянам та білорусам.

ХРОНІКА ВІЙНИ

Поділитися