21 травня 2022 р. 16:27

Річкові порти України додали 23 баржі під вітчизняними прапорами

Фото: пресслужба "УДП"

(Фото: пресслужба "УДП")

"Українському Дунайському пароплавству" від початку повномасштабного вторгнення росії вдалося в короткі терміни ввести в експлуатацію 23 баржі, що перебували у відстої без документів та поставити їх під прапор України. Про це в інтерв'ю повідомив керівник підприємства Дмитро Москаленко

За його інформацією, зараз іще 13 барж знаходяться у процесі оформлення суднових документів в аналогічний спосіб і будуть додані до провозу найближчим часом.

"Річковий флот сьогодні завантажений повністю. Ми перейшли на короткі рейси, через що кожен караван у середньому робить два рейси на місяць замість 60 діб у минулому. Оскільки ми вводимо в експлуатацію додатковий тоннаж, навантаження зростає [...] На сьогодні порти працюють на рівні своїх існуючих пропускних можливостей, звичайно, перше і основне питання для портів — це наявність флоту під завантаження. Зараз УДП робить усе, щоб забезпечити порти флотом під завантаження. Наприклад, у Рені та Ізмаїлі ми плануємо продаж фрахту через систему Prozorro, щоб забезпечити рівний і прозорий доступ до фрахтування флоту в умовах його дефіциту", - пояснив він.

Попри війну, ПрАТ "УДП" має досить амбітні плани: поставити на лінію ще п’ять додаткових караванів протягом наступних 3-4 місяців, досягнувши загальної кількості караванів — 25.

"Одночасно із цим ми переорієнтували перевезення на коротке плече, скоротивши довжину кругорейсів з 45-60 до 15 діб і, таким чином, збільшивши провізну здатність [...] Таким чином, ми й далі працюватимемо над збільшенням провізної потужності з минулих 150 тис. тонн на місяць до очікуваних 350-400 тис. тонн. Усі баржі, котрі ми вводимо в експлуатацію та ставимо в роботу, мають отримати прапор України", - наголосив Д. Москаленко.

Нагадаємо, що Одеська область через блокаду морських портів позбавлена можливості експортувати зерно в довоєнних обсягах, проте у порівнянні із березнем 2022 року планує в травні збільшити обсяг експорту в 7,5 разів. А cна початок квітня Одещина увійшла у ТОП-3 регіонів за кількістю засіяних площ, план роботи у весняному полі для одеських аграріїв становить 757 тисяч гектар. 

Поділитися