02 жовтня 2022 р. 14:13

П'яте судно зафрахтоване ООН прибуло за зерном в Чорноморськ

Фото: АМПУ

(Фото: АМПУ)

Чергове, вже п'яте судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою Організації об'єднаних націй, увійшло у порт в Одеській області для завантаження зерном. 

Про це повідомили у Адміністрації морських портів України. 

Цього разу судно завантажують у Чорноморську. Після цього балкер New Island відправиться до Сомалі.

Також сьогодні, 2 жовтня, в рамках реалізації "зернової ініціативи" з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вийшли п'ять суден. На їх борту 114,7 тисяч тонн агропродукції для країн Африки та Європи.

Серед них балкер Argo 1, який перевозить 31 тисяч тонн кукурудзи до Єгипту, та балкер Doga K з 10 тисяч тонн пшениці для Тунісу.

З моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 5,8 мільйонів тонн агропродукції. Всього з українських портів вийшли 257 суден з продовольством, яке було направлене до країн Азії, Європи та Африки.

Вчора, 1 жовтня, з портів Великої Одеси вийшли 11 суден з 217,6 тис. тонн агропродукції.

Серед них балкер QUEEN LILA, який перевозить 29 тис. тонн ячменю до Лівії.

З Одеського порту вийшли балкери STELLINA, QUEEN LILA, INANDI, SAM.

З порту Чорноморська вийшли FORTUNE EXPRESS, PS DREAM, LILA II, BARON, а з порту «Південний» - LADY DIVINA, AHMED CAN, IASOS.

28 вересня з портів "Чорноморськ" та "Південний" вийшли чотири судна з 115 тисячами тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

Обсяг агропродукції, експортованої з портів Великої Одеси, тобто з Одеси, Чорноморська та Южного, перевищила 5 мільйонів тонн 27 вересня.

Перше судно за Всесвітньою продовольчою програмою ООН вийшло з порту Південний 14 серпня. Це був балкер Brave Commander, зафрахтований Світовою продовольчою програмою ООН (WFP) із 23 тисячами тонн зерна. 

Експорт зерна з України відновили після підписання 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україною, Туреччиною та Генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттерешем Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів.

Поділитися