13 грудня 2022 р. 13:52

Представники ООН відвідали Миколаївщину

Фото: Миколаївська ОВА / facebook

(Фото: Миколаївська ОВА / facebook)

12 грудня з робочим візитом Миколаївську область відвідали заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс та Постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

Про це повідомляє Миколаївська обласна військова адміністрація.

Фото: Миколаївська ОВА

На нараді з головою Миколаївської ОВА Віталієм Кімом та його заступником Олександром Трайтлі представники ООН обговорили нагальні питання регіону, процес деокупації територій області та необхідну допомогу. Так, Віталій Кім розповів про ситуацію з замінуванням деокупованих територій.

Через замінування територій військовими рф гине велика кількість і мирних жителів, і спеціалістів, які займаються розмінуванням. Це одна з найактуальніших проблем для нашого регіону, - зазначив очільник ОВА.

Фото: Миколаївська ОВА

Були обговорені й питання відновлення економіки та інфраструктури Миколаївщини. Зокрема, мова йшла про відновлення роботи портів й залучення Миколаївської області до транспортних коридорів. Було розглянуто необхідність інвестування в іригаційну систему регіону задля підвищення родючості земель, а також розвиток виноробства.

Фото: Миколаївська ОВА

11 грудня Миколаївську область відвідали міністр оборони Україні Олексій Резніков та міністр оборони Швеції Пол Йонсон. Міністри відвідали на судоремонтному заводі крейсер тієї ж серії, що й затонулий крейсер "москва". Зі шведським колегою Резніков обговорив можливість створення двох музеїв.

Міжнародні організації активно допомагають Миколаївщині у відновленні та ліквідації наслідків війни. Так, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) запускає у Миколаєві та Одесі проєкт South4U, спрямований на допомогу дітям внутрішньо переміщених осіб та дітям, що перебувають у сім'ях альтернативної опіки. А в Миколаєві міжнародні архітектори працюють над створенням проєктів відбудови міста.

Також допомагають регіону й країни-партнери. Так, нещодавно Данія відправила до Миколаєва 50 очисних систем зворотного осмосу, а німецьке місто Ганновер у якості допомоги надало спеціальну техніку: фронтальні навантажувачі, карети швидкої допомоги, мікроавтобуси та електрогенератори.

Руслан Ласкус

Поділитися