14 грудня 2022 р. 11:31

Представники ООН відвідали херсонські "Пункти Незламності"

Скрін з відео: Херсонська ОВА / telegram

(Скрін з відео: Херсонська ОВА / telegram)

13 грудня Херсон відвідали заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс та Постійна координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун.

Про це повідомляє Херсонська ОВА.

Представники ООН на власні очі змогли побачити, як живе й відновлюється Херсон після російської окупації. Вони поспілкувалися з керівництвом міста та області й відвідали місцеві "Пункти Незламності" та центри видачі гуманітарної допомоги.

Мартін Гріффітс подорожує Україною у рамках чотириденного візиту. Він зустрічається з урядовцями, партнерами ООН з гуманітарних організацій, представниками неурядових організацій та дипломатичного корпусу, а також людьми, що постраждали від війни.

Скрін з відео: Херсонська ОВА

Так, 12 грудня Мартін Гріффітс разом з Деніз Браун відвідали Миколаїв й поспілкувалися з головою ОВА Віталієм Кімом та його заступником Олександром Трайтлі. Вони обговорили нагальні питання регіону, процес деокупації територій області, необхідну допомогу та перспективи економічного розвитку.

Раніше Херсонщину відвідала Віцемаршалка Сейму Польщі Малгожата Гошєвська. В смт Високопілля вона відкрила доставлений від польського посольства в Україні пункт медичної допомоги.

Херсонщина продовжує отримувати гуманітарну допомогу від інших країн та міжнародних організацій. Так, нещодавно волонтери Червоного Хреста привезли до Херсона понад 1200 буржуйок та іншу матеріальну допомогу, а медичні установи Херсонщини отримали у рамках програми "ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України" першу партію допомоги - 10 генераторів потужністю 10 кВт та 2 мобільні водоочисні установки.

Руслан Ласкус

Поділитися