21 грудня 2022 р. 13:54

Понад 150 тисяч продуктових наборів отримали жителі Херсонщини цього місяця

Фото: Херсонська МВА / facebook

(Фото: Херсонська МВА / facebook)

У рамках Всесвітньої Продовольчої Програми ООН (World Food Programme), з 1 по 18 грудня в Херсоні було видано 111 300 продуктових наборів, а у старостинських округах — 40 400.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської міської військової адміністрації.

У МВА зазначають, що з 19 по 31 грудня запланована видача 108 400 таких наборів у Херсонській громаді.

Наразі на території Херсонської територіальної громади працюють 28 пунктів видачі їжі. До складу продуктових наборів входять перш за все хліб та консерви.

Херсонщина продовжує відновлюватись від наслідків окупації та воєнних дій. Підтримка міжнародних організацій та допомога від країн-партнерів мають важливу роль. Так, Херсонщина отримала від Ізраїлю 17 потужних генераторів, які будуть використовуватись у закладах критичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської ОВА.

Завдяки використанню цієї техніки медики рятуватимуть людські життя, прийматимуть пологи, а комунальники налагоджуватимуть водопостачання в місті, - йдеться в повідомленні.

Фото: Ізраїль в Україні / facebook

Генератори передав Посол Ізраїлю Міхаель Бродський. Зазначимо, що передача генераторів відбулась у дні єврейського свята Хануки.

Раніше в Херсонській обласній військовій адміністрації повідомляли про зміну адрес пунктів видачі гуманітарної допомоги. Задля безпеки точні адреси віднині не вказуються, детальну інформацію можна дізнатися у представників органів місцевого самоврядування або за телефоном "гарячої лінії": 0 800 330 951 або 091 481 78 45.

Орієнтовні адреси пунктів видачі гуманітарної допомоги в Херсоні:

- вулиця Робоча;
    - вулиця Промислова;
    - вулиця Маяковського;
    - вулиця Суворова;
    - проспект Будівельників;
    - площа Дубинди;
    - вулиця Московська;
    - вулиця Перекопська;
    - вулиця Карбишева;
    - вулиця Антона Головатого;
    - провулок Маяковського;
    - вулиця Кримська.

У селах та селищах:

Степанівка - вул. Джона Говарда;

Садове - вул. Зої Космодем'янської;

Антонівка - вул. Центральна;

Комишани - вул. Центральна;

Зеленівка - вул. Лесі Українки

Отримати гуманітарну допомогу можна з 10:00 до 14:00. Із собою треба мати паспорт та ідентифікаційний код.

У смт Архангельське та селі Борозенському, що в Бериславському районі на Херсонщині, в рамках допомоги від міжнародної некомерційної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів", встановлено модульні майданчики, де базуватимуться медпрацівники.

Місцевих жителів будуть обслуговувати лікар, психолог, фельдшер та медсестра. Волонтери цієї організації провели на Херсонщині вже понад 3000 медичних консультацій та понад 1500 психологічних сесій.

На початку грудня в Херсонській міській клінічній лікарні ім. А. та О. Тропіних пацієнтів приймали київські фахівці з благодійної організації "FRIDA", що діє у рамках україно-ізраїльської медичної місії.

30 листопада в рамках програми "ЄС Міцні регіони - Спеціальна програма підтримки України" медзаклади Херсонщини отримали першу партію допомоги. 28 листопада у смт Високопілля віцемаршалка Сейму Польщі відкрила медичний пункт, наданий Посольством Республіки Польща.

Руслан Ласкус

Поділитися