16 січня 2022 р. 20:51

Податкова пояснила, чи платитимуть Одеський порт і «Одесагаз» податки в бюджети Одещини

Податкова пояснила, чи платитимуть Одеський порт і «Одесагаз» податки в бюджети Одещини

Великі платники податків з початку календарного року зобов'язані стати на податковий облік. Однак у цьому році великі підприємства опинилися на обліку у різних регіонах, непов'язаних з фактичним місцезнаходженням.

Окрім того, за новим місцем обліку підприємства мають подавати податкову звітність та виконувати інші обов'язки, а сплачувати податки за місцем попереднього обліку.

Тож, як повідомили ІзбірКому у Державній податковій службі України, зміна основного місця обліку великих платників податків не впливатиме на наповнення місцевих бюджетів - податки будуть сплачуватись за місцем фактичного знаходження підприємства.

За великих платників податків, які не стали на облік самостійно, рішення про зміну основного та неосновного місця обліку прийматиме центральний орган виконавчої влади.

Щодо саме одеських великих платників податків, то, наприклад, АТ «ОДЕСАГАЗ» закріплено за Східним міжрегіональним управлінням ДПС за самостійно поданою заявою, а ПРАТ «ОДЕСАВИНПРОМ» - за Південним.

Інші одеські підприємства:

Нагадаємо, у грудні Володимир Зеленський підписав "ресурсний" закон про підвищення податків з 1 січня. 

За 2021 рік бізнесмени вдвічі більше цікавилися приватизацією державних об'єктів. За словами керівника Регіонального управління ФДМУ в Одеській та Миколаївській областях Олександра Славського, на Одещині тисячі об'єктів державної власності, які не використовуються, але можуть принести користь державі, виставляють на аукціони для передачі у приватні руки. 

Поділитися