05 червня 2022 р. 15:55

Перший контейнерний караван Українського Дунайського пароплавства готується до повернення в Ізмаїл

Перший контейнерний караван Українського Дунайського пароплавства готується до повернення в Ізмаїл

Наприкінці травня в Ізмаїлі вперше був сформований контейнерний караван у складі самохідного судна "Капітан Ширков" та п’яти барж загальною місткістю 300 TEU.

Про це повідомили в пресслужбі Українського Дунайського пароплавства.

На даний час розвантажувальні роботи у Констанці завершені. Караван вже частково (180 TEU) завантажений імпортним вантажем. 

Як зазначають у компанії, контейнерний напрям - це можливість використовувати флот УДП більш ефективно. Адже каравани з зерном, як правило, змушені здійснювати зворотні переходи в баласті. Водночас контейнерні перевезення можуть бути затребувані як для експортних операцій, так і для імпортних.

"Ми починали контейнерні перевезення з невеликих об’ємів, у квітні-травні частка експортних вантажів в рази перевищувала імпорт. Але нам вдалось знайти баланс, зацікавити фрахтувальників, сформувати потрібні обсяги вантажу в обох напрямках. Наша ідея сформувати контейнерний караван спрацювала, попит на контейнерні перевезення буде зростати – ми це вже відчуваємо", - зазначив керівник УДП Дмитро Москаленко.

Нагадаємо, фахівці Ізмаїльского міськрайонного центру зайнятості проаналізували ринок праці в Ізмаїлі та районі за підсумками травня та склали перелік найбільш затребуваних наразі професій.

Прем'єр-міністр Болгарії Кирило Петков запропонував експортувати українське зерно через порти поблизу Одеси.

Близько 100 суден стоять у Чорному морі біля румунського порту Суліна, чекаючи проведення через Сулінський морський канал

"Українському Дунайському пароплавству" від початку повномасштабного вторгнення росії вдалося в короткі терміни ввести в експлуатацію 23 баржі, що перебували у відстої без документів та поставити їх під прапор України. 

Поділитися