22 грудня 2022 р. 09:13

Переправу через річку Інгулець відкриють за тиждень

Фото: Херсонська ОВА / telegram

(Фото: Херсонська ОВА / telegram)

Про завершальний етап роботи зі зведення тимчасової переправи через річку Інгулець, що з’єднує село Зарічне з Архангельським Високопільської громади, повідомляє пресслужба Херсонської ОВА.

До повномасштабного вторгнення рф в України, місцеві мешканці користувалися мостом через річку Інгулець, але російські окупанти підірвали його.

Для проведення відновлювальних робіт залучено 20 спеціалістів та 15 одиниць техніки. За тиждень переправою можна буде користуватися. У планах – повноцінне відновлення мосту, - йдеться в повідомленні.

Фото: Херсонська ОВА

Після звільнення правобережної частини Херсонської області дорожники почали приводити до ладу транспортні шляхи регіону. Внаслідок воєнних дій та окупації, частину мостів було зруйновано, а дороги місцевого та державного значення були в занедбаному стані та вимагали перевірки саперами на замінування.

Станом на 20 грудня фахівцям вдалося розчистити 226 кілометрів доріг державного значення та 355 кілометрів місцевого.

14 грудня дорожники відкрили рух лівим об’їздом зруйнованого мосту М-14, що сполучав Миколаїв та Херсон. Роботи на правому об’їзді мосту тривають.

Наприкінці листопада були відновлені для користування чотири дороги місцевого значення: Велика Олександрівка - Борозенське, Велика Олександрівка - Нова Кам'янка, Мала Шестерня - Високопілля, а також дорога на межі Дніпропетровської області.

Раніше ми писали, що доглядати дороги Херсонщини буде компанія, що фігурує у кримінальному провадженні.

Руслан Ласкус

Поділитися